Een gezonde leefstijl

Op jonge leeftijd kreeg ik zelf te maken met overgewicht door diversen oorzaken. Ik ben op zoek gegaan naar informatie hoe ik op een goede manier af kon slanken. Dit heb ik gevonden bij het voedingscentrum. Met deze informatie over voeding en beweging ben ik aan de slag gegaan en zo’n 20 kg afgevallen en dit nu al meer dan 35 jaar.

In deze jaren ben ik regelmatig teruggevallen in oude gewoontes maar door telkens weer de basis op te pakken en naar oorzaken te kijken is het gelukt om stabiel te blijven.

Tegenwoordig hoor je steeds vaker de term gezonde leefstijl voor mij is dit al 35 jaar de manier van leven.

Ontstaan van Di-Leefstijl

In 1998 ben ik de opleiding tot gewichtsconsulent gaan volgen om andere  te kunnen begeleiden bij het afslanken.

In 2000 ben ik aan de slag gegaan als cursus leidster voor de Slank-Klup, 15 jaar heb ik met plezier mensen in groepsverband begeleid naar een gezond gewicht. Tijdens deze jaren heb ik veel geleerd op het gebied van voeding en gedrag.

In 2016  ben ik gestopt bij de Slank-Klup en ben mijn eigen plan gaan trekken.

Als aanvulling heb ik de opleiding life coach, emotie-eten, natuurvoeding adviseur en cognitieve gedragstherapie gevolgd en succesvol afgerond.

Vanaf 2018 werk ik onder de naam Di-Leefstijl en sinds 2020 ben ik aangesloten bij de Beroepsvereniging gewichtsconsulenten Nederland.

Een gezonde leefstijl werkt om af te slanken en je gewicht stabiel te houden.